3 Redenen waarom je best dagelijks nagelriemolie gaat gebruiken

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 14:27

Wie zijn/haar nagels  wel eens laat voorzien van gellak, Biab of andere hardgel, weet dat de nagelstyliste de behandeling vrijwel altijd afsluit met een druppeltje nagelriemolie. En dat doet ze natuurlijk niet voor niets.

 

Nagelriemolie heeft namelijk heel wat voordelen voor je nagels, of er nu wel of geen kleur op zit. Hierbij een aantal redenen waarom je een potje nagelriemolie aan je dagelijkse verzorgingsproducten moet toevoegen.

1. Nagelriem verzorgen 💅🏼

Nagelriemolie is gemaakt om je nagels en nagelriemen te verzorgen. Door de dag heen droogt de huid rondom je nagels uit, door bijvoorbeeld het wassen van je handen. Die uitgedroogde nagelriemen kunnen voor losse velletjes zorgen, wat in sommige gevallen ontstekingen kan veroorzaken en een broedplaats is voor bacteriën. En dat wil natuurlijk niemand. Een olie hydrateert de huid en houd de nagelriemen lekker soepel.

 

2. Nagel beschermen ☔️

Het verzorgen van je nagelriemen is belangrijk, omdat de nagelriem de nagel(wortel) beschermt tegen invloeden van buitenaf en deze gezond houdt. Zolang je nagelriemen en nagelbed in opperbeste staat zijn, heeft dat ook een positief effect op de conditie van je natuurlijke nagels en de houdbaarheid van je kunstnagels.

 

3. Fijn voor je styliste 😍

Zit je maandelijks in de nagelsalon voor een behandeling? Dan zal je nagelstyliste je zeer dankbaar zijn als je regelmatig met nagelriemolie aan de slag gaat. De nagelriemen worden namelijk zachter, waardoor de manicure sneller en gemakkelijker uitgevoerd kan worden. Daarbij blijft je gellak, Biab of andere hardgel ook beter zitten als je vaak met een goede nagelriemolie smeert.

 

Naast dat scheur- en kloofvrije nagels en vingers natuurlijk een stuk comfortabeler zijn, oogt het ook mooi en verzorgd. En doet het een eventuele strakke manicure ook zeker eer aan. Om je nagelriemen te verzorgen zijn er genoeg kwalitatieve soorten nagelriemolie op de markt. Mijn voorkeur gaat uit nar Dadi'Oil van Famous Names 🖤

Druppel twee keer per dag een beetje van de olie onder de vrije rand  en masseer deze goed over je nagelriemen en de zijkanten van de nagel. Je nagels (én je nagelsalon) zullen je dankbaar zijn.

 

Wil jij graag nog meer te weten komen? Ga dan naar onze Instagram pagina en volg ons voor meer tips! 🥳

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.