Alles wat je moet weten over Acrygel

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 17:53

Als je op zoek bent naar de perfecte nagelverlenging of nagelversteviging, is de wereld van nagelproducten enorm en soms verwarrend.
Eén optie die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, is acrygel. Maar wat is acrygel precies en waarom zou je het overwegen? In deze blog gaan we dieper in op acrygel producten en delen we alles wat je moet weten.

 

Wat is acrygel?

 

Acrygel is een hybride nagelproduct dat de eigenschappen van zowel acryl als gel combineert. Het biedt de duurzaamheid en stevigheid van acrylnagels, maar met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van gelnagels. Het wordt vaak gebruikt voor nagelverlengingen, nagelreparaties en nagelversteviging.

 

De Voordelen van Acrygel

 

♦️ Duurzaamheid: Acrygel staat bekend om zijn duurzaamheid. Het kan langer meegaan dan traditionele gelnagels en is minder gevoelig voor afbrokkelen of breken.

♦️ Natuurlijke uitstraling: Acrygel heeft een natuurlijke uitstraling en kan dun worden aangebracht, waardoor het er niet overdreven dik uitziet.

♦️ Flexibiliteit: Het flexibele karakter van acrygel maakt het comfortabel om te dragen, zonder het risico van te veel druk op de natuurlijke nagels.

♦️ Eenvoudige applicatie: Veel nageltechnici geven de voorkeur aan acrygel vanwege de beheersbaarheid bij het aanbrengen. Het vereist geen snelle werksnelheid zoals acrylnagels.

♦️ Weinig geur: In vergelijking met acrylproducten is de geur van acrygel minder intens, wat het aangenamer maakt om mee te werken.

 

 

Hoe wordt Acrygel aangebracht?

 

Acrygel wordt aangebracht in een proces dat vergelijkbaar is met dat van acrylnagels en gelnagels. Het vereist vaardigheid en precisie, dus het wordt aanbevolen om een professionele nagelopleiding te volgen. Over het algemeen bestaat het proces uit de volgende stappen:

 

1. Voorbereiding van de natuurlijke nagels, inclusief reinigen en vijlen.

2. Het aanbrengen van een hechtlaag.

3. Het modelleren van de acrygel met behulp van een penseel.

4. Uitharding onder een UV- of LED-lamp.

5. Vormgeven, vijlen en polijsten voor de gewenste look.

6. Afwerken met een topcoat.

 

 

Onderhoud van Acrygel Nagels

 

Om acrygel nagels in optimale conditie te houden, zijn enkele tips belangrijk:

✅ Vermijd het gebruik van nagellakremover met aceton, omdat dit de acrygel kan beschadigen.

✅ Draag altijd handschoenen bij het werken met agressieve chemicaliën.

✅ Laat regelmatig je acrygel nagels bijwerken door een professional.

✅ Gebruik nagelriemolie om je nagelriemen gehydrateerd te houden.

 

 

Conclusie

 

Acrygel is een veelzijdig en duurzaam nagelproduct dat het beste van zowel acryl als gelnagels combineert. Het biedt een natuurlijke uitstraling en is comfortabel om te dragen. Als je overweegt om acrygel nagels te proberen, raadpleeg dan een ervaren nageltechnicus voor het beste resultaat of volg een professionele opleiding wanneer je zelf aan de slag gaat. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen acrygel nagels een geweldige keuze zijn voor langdurige en mooie nagels.

Wil jij graag meer te weten komen over deze en andere onderwerpen binnen de nagelindustrie? Volg ons dan zeker via Instagram en check maandelijks deze 'Nail Talk' voor meer nieuws 🥳🥳🥳

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.